onsdag 31 december 2014

Stickning året som gått...


Återigen slår det mig hur otroligt fort ännu ett år har gått!
Det känns nästan lite skrämmande då man tänker på det tycker jag...

Men det har för min del varit ett bra år.

Jag har passat på att göra en sammanställning av mitt stickande året 2014, sådant som jag avslutat.

Februari
Mobil fodral
Torgvantar till en fin vän
En mössa till svärfar
Sjal till en vän

Mars
Vantar till Malte
Halvvantar till mig själv

April
Vantar till en av min makes släktingar
Vantar till Malte

Juli
Gråsparv kofta (test stickning)
Mobil fodral

Augusti
Gul Cascade mössa
Vimpel mössa (delvis eget mönster)

September
Höst sjal
Grå Cascade mössa
Tre surf platte fodral (ett till vardera barn)
Mössa till lillan

Oktober
Riddari tröja till mig

November
Julkula Selbu
Julkula Snö kristall
Julkula egen design
Millys vantar
Totoro vantar till Melker
Monster

December
Vantar Sigbart till mig
Vantar Sigbart till en vän 

Totalt 27 färdiga stickprojekt. Det låter mycket men många av dem är rätt små. :) 

Detta år har jag börjat räkna ut hur många meter garn jag använt, tycker att det är motiverande. speciellt då jag använt garn från stashen. 
Så totalt färdig stickat 6912,7 meter garn år 2014! 

Jag tror och hoppas på att 2015 blir ännu ett inspirerande år i stickningens tecken!

 

tisdag 30 december 2014


Jag stickar så klart vidare på uppifrån och ner koftan. Det slår mig då jag ser den så här att den ser väldigt lustig ut, kort och långa ärmar, men den sitter rätt bra tycker jag. Jag är sådan som gillar långa ärmar, hellre lite för långa än lite för korta.

Och som vanligt hade liten svårt att hålla sig borta då hon såg att jag skulle fota. :)









måndag 29 december 2014

"Koft recept"


Denna uppifrån och ner kofta ser jag som ett slags recept. Jag har varit noga med att skriva ner varje varv jag stickar för att kunna gå tillbaka och se vars jag kan göra eventuella ändringar till nästa kofta.
Jag brukar sällan vara så här noga då jag stickar efter eget huvud och jag brukar nästan alltid gräma mig efteråt att jag inte antecknat bättre och mera. Så förhoppningsvis blir det inget att ångra tills nästa gång.... 





söndag 28 december 2014

Förvaring...

Jag har fått en "ny gammal" byrå från svärföräldrarna som min kära make målat vit. ( den har tidigare stått i deras stuga).
Den har många lådor som förhoppningsvis rymmer en massa. Jag har tänkt ha garn i den! :) 

Så igår började jag rensa lite bland garner (som jag lite utspritt dels i en byrå i vårt sovrum och dels i en stor förvaringsmöbel i vardagsrummet). Jag insåg att jag har ju massor  av garn!
Dels sånt som jag verkligen tycker om och dels sånt som jag förmodligen aldrig kommer att använda. Ju mer man stickar ju mer kräsen blir man ju faktiskt. Jag passade även på att riva upp en hel del ufon, såå skönt att bli av med dem! 

Men tyvärr så rymde inte min nya byrå så mycket som jag viljat. Men lite överblick har jag fått. 
Jag som suttit och spånat på vilket garn jag ska köpa in till koftor jag vill göra från Kofteboken (se tidigare inlägg) kom på att jag helt enkelt ska använda mig av garn jag redan har! (rätt skön känsla faktiskt)
Det garn jag har mest av är garnet Karisma från Drops, det är ett 100 procentigt superwash behandlat ullgarn. Har köpt in det då det varit på rea vid olika tillfällen. Däremot har jag blivit lite anti just superwash behandlade garnet efter Claras inlägg om just dessa garner, själva garnerna är det ju inget fel på men hela processen som gör att det blir som det blir är ju inte bra för vår miljö alls. :/

Jag borde fortsätta all resning, huvva för högarna med mönster som jag också har lite överallt. Men inte idag! För nu ska jag fortsätta att njuta av ledigheten med familjen! :)

lördag 27 december 2014

Julklapp

 Jag har fått en fantastisk bok i julklapp! (jag köpte den själv men maken fick slå in den) ;)

Den har många mönster på helt fantastiska koftor!
Det enda minuset är att den är på norska och att jag tycker att mönstrena är ovanligt krångliga, eller krångliga enligt mig. Jag föredrar ju att sticka allt runt och sedan klippa upp och inte montera något alls helst. :)
Så jag kommer nog att "omvandla" några mönster. :)
Men underbar att sitta och titta i och helst vill jag göra massor nu på en gång! (som vanligt) Men först bara måste jag avsluta något!



fredag 26 december 2014

 Nu på morgonen har jag påbörjat ena armen på koftan!
Jag ska sticka så mycket jag bara kan idag. :)



torsdag 25 december 2014

Äntligen sticktid...



 Nu då jag äntligen har fått klart ett par av vantarna som är en julklapp (har dock ett par kvar, men de ska ges bort efter nyår) så ska jag ta tag i min uppifrån och ner kofta! :) Jag har sneglat längtansfullt på den ett tag nu och nu så är det dags.

Jag har inte kommit så¨långt och är lite fundersam på hur passformen egentligen är, kan armarna bli för vida, ryggen för stor?!
Men jag ska försöka ha is i magen och fortsätta och hoppas på att den blir bra.
Ikväll ska jag bänka mig i soffan då kidsen lagt sig och sticka klart längden på den. Den ska inte vara så mycket längre än vad den är på korten för jag vill ha en midjekort kofta eftersom jag oftast har klänning eller kjol.

onsdag 24 december 2014

God Jul


 Jag hoppas ni alla där ute har en riktigt god jul!

måndag 22 december 2014

Sigbart


De blev färdiga i tid! Jag har redan gett bort dem till en fin vän, vi hade vår lilla julafton i fredags. :) 
Det blev lite stressigt för jag stickade klart dem på torsdags morgon så det blev till att fästa trådar och slå in dem samma kväll. :) 
Men de var en härlig stickning. Jag har ju stickat ett par vantar i detta mönster tidigare men då i Kampes två trådiga ull garn så de är lite tunnare än dessa. Men dessa blev också bra. Fast jag är sugen på att testa att sticka ett par med ett par stickor 2,25 mm istället för 2,5 mm som jag använt på dessa.


Garn: Superwash Vital 100% ull
Stickor: Rundsticka 2,5 mm
Mönster: Sigbart från Vantar för alla årstider.
Totalt 213,9meter garn 


söndag 21 december 2014

God fjärde advent!


Kan ni förstå att det bara är några få dagar kvar till julafton?! Det kan inte jag, tycker att december månad bara försvann från mig. Jag har definitivt inte hunnit med allt jag hade tänkt göra men vad gör det då det kommer till kritan, det blir ju en jul ändå! :)
Nu då ledigheten är här så är det ju trots allt viktigast att man njuter av tiden man får tillsammans inte över hur välstädat man har hemma, eller hur mycket bakat eller julgodis man har i frysen eller i skåpen eller all mat man hunnit med att laga från grunden. Utan njut av tiden tillsammans. 

onsdag 17 december 2014

Stressigt....


 Jag börjar känna av stressen nu.. julstressen... jag som verkligen hade tänkt vara färdig i god tid med allt i år! Det har verkligen inte gått som jag tänkt mig... men det blir jul ändå! :)




tisdag 16 december 2014

Återbruk.....

 Jag blev för första gången på många år sugen på att hänga upp julgardiner. Men kom på att jag ju inte har så det räcker nu då vi (äntligen) har hus. Så efter lite rotande hittade jag en bred längd som jag klippte av och sydde om till två (räcker nog till ännu en) gardin kappa. Vardera till pojkarnas rum. :)

Så himla skönt att kunna göra nytt av gammalt! :)









måndag 15 december 2014

Ufo


 Jag är ju med i lopplisas cyberjunta. Himla rolig ide men tyvärr går det lite trögt och sakta framåt på det ufo jag valt. Har liksom så mycket annat att sticka på just för tillfället, min uppifrån och ner kofta (måste förresten blogga om den nu snart) och två julklapps stickningar. Men "knappkant" har den iallafall fått och så har jag markerat ut vars knapparna ska sitta. Och förhoppningsvis så syr jag i knapparna snart! Men utan denna cyberjunta hade den nog inte ens fått knappkanter vid det här laget. :) Så sakta men säkert....

Idag är jag hemma med vab så lite extra stickning ska jag klämma in idag ändå.




söndag 14 december 2014

Julklapps stickning.

 Jag kom just på att jag har lite dåligt med julklappar och pengarna är väl inte de bästa just nu så jag får hitta på något bra. Som tur är så har jag fint garn i stashen att ta av så nu blir det lite sista minuten stickning. :)

Men vad gör det, det är bara extra fint speciellt då det är Harry Potter film på tvn.  Två flugor i en smäll, eller kanske rent av tre! (julklapp, stickning och bra film!) :) Passar mig alldeles perfekt!

lördag 13 december 2014

Inspiration


Jag har varit lite dålig på att blogga den senaste tiden. Det är mycket både hemma och på jobbet men jag försöker att bara ta det riktigt lugnt där emellan. :)

Härom kvällen var det ju Jul med Ernst. Han har ju så fina stickade plagg. så jag gatt ta kort för att ha det som inspiration framöver. :) Det blev ju inte särskilt bra men bättre än inget alls. :)

Idag har vi haft kalas här hemma för ena lilla älsklingen fyller hela åtta år idag! 

söndag 7 december 2014

Uppifrån och ner koftan....


 Jag stickar på min uppifrån och ner kofta, jag tycker att det är svårt att prova den eftersom jag stickar den runt och ska klippa upp den sedan. Men trär i en tråd lite då och då för att kunna testa den (måste ta ut stickorna eftersom jag inte har tillräckligt långa). Men rolig är det. :) Ser fram emot att få ta av för armarna nu till veckan.



lördag 6 december 2014

Färdiga...


För någon vecka sedan blev dessa vantar färdiga. De var riktigt roliga att göra.
Denna gång stickade jag vantar i Kampes två trådiga ullgarn. Fast jag tycker att de är stickiga och tunna men med ett par tunna fingervantar inuti är de fin fina att ha. :)

Detta är det första vantparet som jag stickar till mig själv, så det känns lite extra bra att de är färdiga så att jag kan ha dem. :) 

Garn: Kampes två trådiga ull garn
Stickor: Rundsticka 2,5 mm
Mönster: från boken Vantar för alla årstider
Totalt 186 meter garn

onsdag 3 december 2014

Vante...


 Stickar något varv lite nu och då på denna, men ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag att den är otroligt trist att sticka på, mönstret ger mig som ingen aha känsla alls. Snarare tvärt om. Men eftersom min kära lilla mamma älskar katter och gillar dessa två färger så biter jag ihop och fortsätter göra något varv lite nu och då så ska de nog bli färdiga till jul.:)


tisdag 2 december 2014

Litens vagn



Jag måste bara visa dockvagnen som lillan fick då hon fyllde tre år nu i november. Jag hittade den på en loppis i sommras och blev kär. :)
Lapptäcket som ligger i den sydde jag till barnvagnen då jag väntade henne. (även den är röd) 



måndag 1 december 2014

Julklapp


 Jag har påbörjat en julklapp till min lilla mamma. Men gör om mönstret lite... men mer om det senare.