lördag 31 januari 2015

Koftan är färdig!

Nu är min uppifrån och ner KAL kofta helt färdig. Färdig stickad har den varit ett bra tag men det tog lite tid att hitta rätt kantband att dölja den uppklippta steeken och få dem isydda.
Jag är väldigt nöjd med den! Det enda jag ska korrigera till nästa kofta är att göra den lite mindre vid vid armhålen. Framtill har jag fyra flätor. Jag har använt garnerna Supersoft och Donegal tweed, en tråd av varje. Nu vill jag göra en till likadant fast i grönt! :)

Tanken var att jag skulle få hjälp att fota den utomhus i ett bra ljus men här har det tok snöat hela dagen plus att maken jobbade så jag fick fota själv. Fast ett av barnen hjälpte mig att ta ett foto på ryggen. :)




 Att nåla fast och sy i knappbanden var ju inte det roligaste direkt men det blev grymt bra slutresultat så nu måste jag nog göra det på alla mina steekade koftor. :)

Jag är såå himla nöjd med denna koft KAL! Tack snälla Erika för detta!


Garn: Supersoft och Donegal tweed (från magasin duett)
Stickor:  3,5 mm till resår och 4 mm
Mönster: Mitt eget
Totalt 1572 meter garn.

fredag 30 januari 2015

Kantband...

Igår kväll satt jag och nålade och sydde fast kantband över den uppklippta steeken på min uppifrån och ner kofta.
Så jag hoppas verkligen på ljust och fint väder imorgon så ett utomhus kort kan tas på koftan sen blir det att blogga om den! :)



söndag 25 januari 2015

Nytt på stickorna... (igen)


 ja jag har gjort det igen!
Lagt upp nytt på stickorna! Jag kunde helt inte låta bli! Detta är ett större projekt (stort för mig) som jag länge viljat göra.
Jag har beställt garn, Supersoft från magasin duett, färgen aubergin, helt fantastisk fin!

Mer foton snart...

En sak jag däremot måste göra klart nu på direkten är att sy i kantband på min uppifrån och ner kofta som för övrigt ät helt klar. Bandet jag hade tänkt använda mig av kändes så smalt så jag måste komma på något annat.....

torsdag 22 januari 2015

Litens Loki

Vi hemma och vabbar. Liten har haft feber till och från hela veckan och en rejäl förkylning. :/

Nu på morgonen då vi myste i soffan frågade hon om det jag stickade på var till henne, när det inte var det så blev hon lite förgrymmad men jag sa att hon ju nyss fått en kofta så då ville hon ha den. Första gången den fick stanna på! :)
Så nu har hon haft den ett bra tag. 

 Jag är riktigt nöjd med hur mjukt garnet är! Jag är sugen på att sticka något till mig själv med detta garn också. Det är Peruvian Highland wool som jag köpt in på Magasin Duett.



måndag 19 januari 2015

Bästa hjälpredan!





 Jag har haft hjälp av en av mina bästa hjälpredor att leta efter knappar till min kofta!
Enligt hjälpredan var de bästa antingen helgrå, ceriserosa eller små svartvita.
Mamma tyckte däremot annat. :)

söndag 18 januari 2015


 Så här såg min söndags morgon ut. Kaffe rep med tårta i litens rum. Stickningen fick också vara med (liten hämtade den till och med). En alldeles utmärkt start på dagen!

fredag 16 januari 2015


Jag stickar vidare på min nya kofta. Stickar den uppifrån och ner. Tyvärr kommer garnet från stashen inte räcka till hela, men det räcker till mer än hälften.Vilket känns bra, men något nystan till måste beställas. ( stickar i supersoft från Magasin Duett) Ska då även beställa garn till ett projekt som jag tänkt länge på och nu äntligen ska jag ta tag i det, men mer om det senare.

torsdag 15 januari 2015

segt....

 Tanken var att dessa vantar skulle bli en sen julklapp (i slutet av december) men det lyckades jag helt enkelt inte med! De är såå sega att sticka på att jag helt enkelt inte stog ut. De får helt enkelt bli färdiga då de blir färdiga! :) Min stickning ska vara lustfylld inte ett måste för sådana har man alldeles för många av ändå (måsten alltså)!

Någon som känner igen sig?





onsdag 14 januari 2015

nytt år, ny stickning....


 Jag kunde helt enkelt inte låta bli! Jag har lagt upp ännu en ny stickning! ;)

Jag har några nystan super soft i stashen som länge viljat bli något och innan jag åkte hem till Sollefteå ville jag ha något litet och nytt med mig. Så jag la upp en kofta! Har däremot inte bara stickat på den så jag har inte kommit så långt ännu.

Så otroligt svårt det är att fota projekt dessa mörka tider. Och eftersom jag nästan alltid sitter ch stickar på kvällstid så är det ju som alltid mörkt då.... men ett mörkt foto är väl ändå bättre än inget alls...


onsdag 7 januari 2015

Loki


Nu har lillans Loki äntligen blivit färdig.
Jag stickade den i garnet Peruvian Highland wool. Först tyckte jag inte om att sticka i det men ju mer jag stickade i det ju mer tyckte jag om det.
Nu är jag sugen på att sticka ännu en Riddari till mig i det.
Koftan ser kanske lite konstig ut för den hänger på en stor galge. 





Garn: Peruvian Highland wool
Stickor: Kan ha varit 3,5 mm och 4 mm
Mönster: Loki 
Totalt 392 meter garn.

tisdag 6 januari 2015

Uppifrån och ner koftan

 Idag fick jag äntligen ett ryck och sydde steeken. Som ni ser så sydde jag dubbla sömmar på vardera sida. Jag la till 7 maskor allt som allt i steeken, har provat lite olika men tycker att 7 maskor blir bäst.

Sedan klippte jag upp koftan. Tycker inte att det känns läskigt att klippa i stickat längre. :) 




Så ikväll ska jag börja sticka kanterna. :)