tisdag 31 mars 2015

Usch och fy!

 Imorse då vi klev upp möttes vi av denna syn!
Massa massa snö! Vad hände med den annalkande våren? Fast ja jag vet, det är ett riktigt typiskt mars väder. :/




Det har även blivit några fler varv på koftan.
Supersoft är verkligen ett härligt garn att sticka i. Kan komma på mig själv att lukta lite på det lite då och då. Spinnoljan ger det en härlig doft.
Stickar med dubbeltråd.

måndag 30 mars 2015

Sådd



I helgen har jag sått en del. Fast ändå inte allt som jag vill ha.
Det blev två olika sorters körsbärstomater (röda och gula), röd paprika, gul paprika, pelargonfrön och penséer.

Skivade även två skivor från tomater och lade på jord, har aldrig "sått" på detta sätt förut men blivit tipsad om det så det gatt jag ju testa. :) 

Men det ska bli mer sådd! Måste ju ha chili och gurka också åtminstone. 

söndag 29 mars 2015

 Nu har jag stickat en liten bit på mudden på mysteriesockan. :)

Jag är förvånad att jag ännu inte drabbats av stressen av att jag har så pass många projekt igång. Så jag hoppas att det hela håller i sig ett tag till för än på ett tag har jag inget som snart är färdigt.

lördag 28 mars 2015

Mysteriestickning


Jag ska vara med i mysteriestickningen som stickamera har annordnat i ett samarbete med Dödergök.

Dels för att jag tycker att det är en rolig ide men även för att utmana mig själv. Jag stickar nämligen inte sockar... eller jo ibland, men ytterst sällan. Tycker nämligen att det är rätt tråkigt. Men denna gång kanske det blir riktigt kul! :)

Första delen av mönstret kom ut i torsdags. Har tänkt lägga upp och påbörja första sockan nu idag. Så fortsättning följer...

fredag 27 mars 2015

 Vad det är härligt att sticka mönster! I love it! :)




torsdag 26 mars 2015

Måste bara visa...

 Jag måste bara visa hur liten kan se ut en helt vanlig kväll.....

Jag gillar verkligen kombinationen! :)


onsdag 25 mars 2015

Klänningen


Tänkte att jag skulle visa klänningen som jag håller på att sticka på. Mönstret är ett eget hopkok så jag hoppas på att den blir bra. Jag ska sticka en hel del till på längden och den ska ha långa tajta armar.
Garnet är Supersoft från Magasinduett i färgen Aubergine.  Gillar tanken på att ha en klänning sedan i 100 % ull.

tisdag 24 mars 2015

I sakta mak...


Eftersom jag sitter och grejar med lite olika projekt mest hela tiden så går det som inte undan med något av dem.... men just för tillfället känns det som det är så jag vill ha det. (vet dock att det kan svänga fort) :)

Jag hade ju beställt garnet supersoft från magasin duett. Färgerna Oxford och bleached white.
Har inte kommit långt på koftan ännu men en liten bit på väg. Nu börjar ju det roliga.... mönsterstickningen! :)

måndag 23 mars 2015

Just nu har jag så himla mycket som jag skulle vilja hinna med att göra. Och det känns som att tiden inte räcker till....
Så jag försöker hinna med lite av varje lite då och då. Det känns som att det gäller att ta tillvara på de små stunderna i vardagen. Som till exempel sy någon liten söm då liten är road i allrummet (där min sy hörna är)

söndag 22 mars 2015

 Jag har bestämt mig för att inte glömma bort mina andra stickprojekt nu bara för att jag lagt upp ett nytt! Så jag tar fram klänningen och stickar några varv på den också....





lördag 21 mars 2015



En perfekt start på dagen!
Stickar, dricker te och tittar i stoff och stil katalogerna.




fredag 20 mars 2015

Paket!



Igår då jag kom hem så hade mina efterlängtade paket kommit!
Ett från stoff och stil och ett från Magasin Duett. :)

Ångrar dock att jag inte beställde några tyger.


Från Magasin duett köpte jag garnet supersoft, har planerat en kofta som jag vill ha då jag påtar på i trädgården, kan se mig själv plocka äpplen och kratta i den! :) Så nu måste jag bara få upp den på stickorna.

söndag 15 mars 2015


Jag har bloggat väldigt lite detta år. :/ Tänker ofta att jag ska göra det men har svårt att ta mig tid. Men jag ska komma igång! :)

Jag både stickar och syr lite. Här ovan ser ni ett blivande lapptäcke som jag påtar på lite då och då på. Väntar på ett paket från stoff och stil med lite nya mönster, knappar och band plus en beställning med garn från Magasin Duett. Så jag har en del att se fram emot. :)

Stickat en hel del har jag gjort men inte avslutat något projekt, men snart så. :)

torsdag 12 mars 2015

Present...



 Jag fyllde ännu ett år i tisdags och fick då denna bok av käre maken. :)
Så härlig att titta i! Har några projekt i den som jag är sugen på att sätta stickorna.... ska se om jag kan hålla mig ett tag till.

onsdag 11 mars 2015


Jag fick ett sug efter att sy lapptäcken härom kvällen så jag rotade i mina tyg lådor efter passande tyger. Hittade bland annat dessa. Så nu ska här sys framöver. :)

Stickandet går det upp och ner med. Har gjort klart "kattvantarna" så bild på dem kommer framöver, annars så har jag som små stickat något varv lite här och där på olika projekt vilket gör att det känns som att jag inte kommit någonstans alls. :/
Jag kanske måste börja monogamsticka på bara ett projekt snart igen. 





tisdag 3 mars 2015

trots tristessen...


 så har jag stickat en massa på dessa vantar. Så nu är det bara tummar och trådfästning som återstår! :)

måndag 2 mars 2015


Eftersom stickan till sjalen gick sönder så fick jag plocka fram ett nytt stickprojekt att försöka avsluta... det fick bli dessa vantar som egentligen skulle blivit julklapp till mamma. Men eftersom jag tycker att de är riktigt tråkiga att sticka på så får det bli en födelsedags present istället (eller julklapp för i år).... Men nu ska jag sticka lite på dem... har nämligen massa små projekt som jag skulle vilja lägga upp men måste väl få något avslutat också....

söndag 1 mars 2015

Men vad f....

Så himla typiskt nu när jag äntligen kommit igång på riktigt med ett projekt så råkar liten att knäcka min ena sticka, favorit stickorna också. (som tur var gjorde hon inte illa sig dock)
Så nu kan jag ju glömma den sjalen på en stund iallafall.... :/