torsdag 30 juli 2015




Ännu en tidig morgon med lillan. Regnet strilar ner ute, det är grått och murrigt så vi passar på att mysa till det med lite tända ljus. Jag fortsätter med den andra vanten. Ser fram emot att lägga upp fler i andra färger. Ska använda upp lite av min garn stash har jag tänkt.





 Denna lille herrn gjorde oss som vanligt sällskap. :)


 

onsdag 29 juli 2015


Igår kväll fick jag för mig att jag måste sticka något i grönt. Så jag lade upp en vante till lillan. 
Kul att sticka något litet som nästan blev klar på en kväll (stickade några varv på tummen imorse)



Denna lilla krabat hittade jag och lillan under en promenad igår. Så himla söt liten en! Den var på en promenad väg så vi satte den lite mer i säkerhet (hoppas jag) nära en damm.

tisdag 28 juli 2015


Dagens skörd :)

Jag njuter i fulla drag av alla mina stickningar! Dels denna vante som strax är färdig. Mönstret är från boken Vantar för alla årstider, men eftersom jag stickar med tre trådigt ullgarn iställer för två trådigt så har jag gjort om det lite. :)


måndag 27 juli 2015


En vante på gång. :)

Det är något alldeles speciellt att sticka vantar tycker jag. Även fast jag inte gillar vintern så för den ju något gott med sig då man får krypa in lite extra i hemma stickade alster.

söndag 26 juli 2015

Ballongspel och garn...


I förrgår regnade det en massa här uppe hos oss. Riktigt skönt om ni frågar mig! Fast det blev fint framåt kvällen igen. :)
Så jag och liten spelade dels ballongspelet



Och så ville hon välja garn till ett par vantar som jag ska sticka till henne.
Hon valde noga och länge....


Valet föll på blått och rött. Ska klura lite på ett mönster innan jag sätter stickorna i det. :)

lördag 25 juli 2015

Garn...



Lite garn har hittat till vår postlåda häromdagen!
Kampes tre trådiga. Dessa ska bli några vantar att värma sig med i vinter. :)

Nordfjord


Nu är den äntligen färdig min kofta Nordfjord!
Namnet har den fått för mönsterbården som jag stickat efter har jag tagit från Nordfjord koftan i boken Kofteboken. Men själva koftan är stickat efter eget huvud. :)



 Jag är så himla nöjd med den! Den sitter som ett smäck, är varm och go och i mina ögon riktigt snygg!
Detta blir min favorit i höst! Redan då jag såg Nordfjord koftan i Kofteboken sa jag till maken att en sån där kofta måste jag ju ha i höst då jag plockar äpplen! Så sagt och gjort! (har dock inte plockat äpplena ännu. :)
Men jag har svårt att förstå mönstren i kofteboken så jag gjorde ett eget hitte på koftmönster. Och det funkade ju fin fint.

Jag har använt stickor 3,5 mm till resårer och 4 mm till resten. Stickade den runt med steek som jag klippte upp. Garnet är Supersoft från magasin duett, dubbel tråd. Älskar det garnet!








Garn: Supersoft , dubbel tråd (från magasin duett)
Stickor:  3,5 mm till resår och 4 mm
Mönster: Mitt eget (förutom mönsterbården)
Totalt 2525,6 meter garn.

fredag 24 juli 2015

Nordfjord



Jag har ännu inte blivit klar med min Nordfjord kofta. Ena kantbandet är dit sytt men har ca 30 cm kvar att sy fast på det andra.... Måste göra ett ryck och få klart den nu snart annars får jag väl skämmas! :)


torsdag 23 juli 2015

Medvind/Tailwind



En liten bit har jag kommit på sjalen Medvind. Denna satt jag med igår kväll.
Riktigt rolig design! Jag stickar den på stickor 4,5 mm och på dubbeltråd supersoft.








onsdag 22 juli 2015

Dagens skörd...




Plockade imorse in några gurkor.
Här syns tydlöigt att det är tre olika sorter.
De två lite skrovliga är Marketmore, den lillaGreen apple och den största Sonja. Alla fröer beställda från Runåbergs fröer.


ullgarn och bär!



Härom kvällen blev jag sugen på att sticka en sjal efter att jag sett en bild på instagram. 
En Medvind/ Tailwindsom Clara Falk designat.
Efter lite rotande i garn staschen blev valet dessa tre nystan. Supersoft från magasin duett.


Igår blev det även lite blåbärs plockning med lillan. Mestadels för att se om de börjat mogna här uppe. Några plockades och åts upp lika fort av liten! (så som det ska vara)


tisdag 21 juli 2015

Loppis fynd...


Jag måste bara få visa två fina fynd som jag gjorde på byns seconhand affär härom dagen.



Till denna tillhörde en urful (enligt mig) skärm, men den fick de allt behålla för det var lampfoten som jag fastnade för. Jag har sett liknande i inrednings magasin som alla varit väldans dyra så denna som jag fick ge 50 kronor för gör mig så himla glad! Sommarens bästa fynd hittills. :)

söndag 19 juli 2015

Jo då...



Jag har inte glömt bort min Nordfjord kofta... snart så borde den vara klar trots allt.  (i Juli månad ska den banne mig vara helt klar!) Knapparna på plats och kantband kommer strax.

lördag 11 juli 2015




Jag stickar på en av mina semester stickningar. Det blir en rundstickad kofta (med steek) som jag stickar i tre trådar supersoft på sticka 5,5 mm. Så det går rätt snabbt.
Jag stickar efter eget huvud, ibland vill jag följa mönster men ibland tycker jag att det är väldigt skönt att bara köra på och se vad det blir. Detta blir så, så det får bära eller brista. :)

fredag 10 juli 2015

utfasning....


I slutet av förra året så började intressera mig allt mer för vad vi har runt omkring oss i vår vardag.
En massa onödiga och ohälsosamma ämnen. Så detta år har jag inte använt mig alls av schampo utan tvättar istället håret med en eko tvål som jag köper från Malin i Ratan.
Jag tycker att det funkar jättebra! Jag har väldigt känslig hårbotten men den har blivit mycket bättre sedan jag slutat med schampo. Däremot använder jag lite (men tänker på mängden) vanligt balsam för annars så skulle jag nog inte kunna kamma ut håret.

Även vanlig duschcreme har jag slutat med, istället använder jag mig av "hård tvålar", de innehåller mindre dåliga ämnen än vad duschcreme gör. 

Vid städning använder jag mig mestadels bara av vanlig gul såpa. Brukar ofta även tvätta med gulsåpa istället för att använda vanligt tvättmedel och sköljmedel. (visste ni att sköljmedel används för att mjuka upp tvättmedlet som blir kvar plagget, alltså använder vi ytterligare en kemikalie för att mjuka upp andra kemikalier då det kommer till kritan, vilket för mig är helt sanslöst då jag börjar tänka på det)


torsdag 9 juli 2015

Semester stickning....



Jag har påbörjat en ny semester stickning av garnet som jag fick hem från magasin duett för en tid sedan.

onsdag 8 juli 2015

Dagens skörd...


Ännu en liten gurka har plockats in.
Denna är sorten Sonja som jag köpt frö till från Runåbergs fröer.


Odlingen...


Jag tänkte visa vårt överfulla växthus. Jag tycker odling är så himla kul så jag har svårt att begränsa mig då jag sår. Vilket har resulterat i ett alldeles överfullt växthus.
Vi har ett litet ett så det är mest som en djungel där inne och man måste veta vars man kan sätta fötterna. :)
Helst skulle jag vilja ha ett mycket (!) större växthus eller åtminstone ännu ett men allt kostar så för tillfället får det räcka med detta. Men vi har ett i plast också som vi köpte för flera år sedan som vi monterade upp (har dock inte fotat det, men det kommer så småningom) som tyvärr är så rappligt och är trasigt i plasten att det har förmodligen gjort sitt efter denna sommar (skänker det till återvinningsbutiken så någon annan kanske vill överta det och fixa till det, mig stör det mest) I det står också plantor. 

I år blev det tre olika sorters gurka, tre sorters tomater och paprika. Det blommar för fullt där ute så jag blir alldeles lyrisk då jag är där och kollar in plantorna.  Vilket jag oftast gör flera gånger om dagen.




Vi har även några pallkragar. Tyvärr räckte pengarna bara till att fylla upp några, men vi planerar på fler framöver.
Igår fyllde jag ännu en med mangold och sockerärt men den är inte med på bild. :)
Samt att vi har två till där vi sått två olika sorters smultron men de har inte riktigt kommit upp ännu. (dessa är inte heller med på bild)



tisdag 7 juli 2015


Jag jobbar på att få klart "projekt Nordfjord". :)

Så igår plockades knappkanter upp.
Eftersom jag stickar på annat också så gör jag små delmoment på den. 
Nu är det ju semester! Trots det blir det inte så mycket sticktid med tre barn i huset som ska roas.

måndag 6 juli 2015

Dagens skörd


Morgonen startade med en kopp te ute i solen efter att jag plockat lite kryddor som jag ska frysa in.
Det är mynta, rosmarin, timjan och oregano. Jag känner mig rik då jag kan plocka in diverse från trädgården.
Doftar fantastiskt!


Göra klart något....



Jag är inte så bra på att avsluta projekt jag pysslar på med utan har alltid många projekt på gång. Men en stickning som jag nu ska göra klart (medans jag gör annat också så klart) är min Nordfjord kofta!
Steeken är sydd och nu har jag äntligen tagit tag i att klippa upp den!


Så ikväll ska jag plocka upp knappkant! 

söndag 5 juli 2015

Semester stickning

 Jag gatt beställa lite garn från magasin duett strax innan semestern. Supersoft. Tanken är på en tjockare freestylad kofta i mörkgrått och vitt. Får se vad det blir av det hela!

Men självklart så kommer jag ju inte bara sticka på bara ett projekt. :)  Kommer både försöka avsluta några och kommer garanterat lyckas påbörja ett helt gäng andra. :) (har redan ett annat på uppstart)






lördag 4 juli 2015


I förrgår plockades första gurkan för i år! Den var inte särskilt stor då jag tog den men jagkunde helt enkelt inte låta bli, plus att det är många till på gång ute i växthuset. Jag har som vanligt svårt att begränsa mig då jag gör något jag verkligen tycker om så jag har inte riktigt plats för alla plantor.
På sikt hoppas jag på att kunna köpa mig ännu ett växthus. :)

Vad odlar ni?



 Gurkan åts som i andakt av hela familjen till kvällsfikat! :)

fredag 3 juli 2015

Juni...




Tänk så juni månad gick fort. Den handlade mestadels om att njuta av grönskan, jobba och ta farväl av min arbetsplats. Jag byter nämligen jobb nu i augusti. Samma yrke men annat ställe. Mitt eget val men som ändå stundtals känts tung då jag har haft så fina kollegor och mött många underbara personer. Men jag vill ändå ha lite förändring.




 På stickningsfronten händer stickas det på för fullt som vanligt :)

onsdag 1 juli 2015


Detta fick jag i ett paket från stoff och stil häromdagen. Det är lite tyg, mellanlägg, en dragkedja och knappar.

Måste ju ha lite att dona på med på semestern! :)

Vad gör ni på er semester?