söndag 27 september 2015


Jag har som fastnat lite på stick fronten känns det som. Jag har så många tankar i huvuvdet som far runt att jag inte riktigt har ro att göra något alls.
Just nu har jag inget projekt som riktigt lockar. Så där så att man riktigt längtar tills man får ta fram det och arbeta vidare på det....
I somras köpte jag hem garnet supersoft från magasin duett i färgen Bokhara. påbörjade en egen komponerad kofta med flätor men nu har jag istället lagt upp en ny kofta i garnet, en av de enklaste modellerna jag vet. Bara slätstickad, stickad runt. Vill har något som jag bara kan ha i händerna utan att tänka något alls.

I trädgården har jag tagit reda på mera fallfrukt. Hackar upp i bitar som jag fryser in.

lördag 26 september 2015

Sista skörden i växthuset


 Dagens planerade sak att göra är att tömma och rengöra växthuset. Detta är sista skörden som tagits reda på.




Ska även ta reda på mer fallfrukt. Här har jag skivat upp äppelbitar och fryser in dem i timma kvargburkar. :) Tänker att det ska bli några äppelpajer i vinter.




fredag 25 september 2015

Måste skryta lite och visa vad ena sonen gjorde till mig häromkvällen! En nyckelring. (dålig bild men ändå)
Man blir lite extra lycklig i själen då man får saker som är hemma gjorda!

torsdag 24 september 2015

Nu var det ett tag sedan igen....



Jag har som blivit otroligt seg på att blogga, trots att jag tycker att det är roligt varje gång jag gör det. Fast det är mestadels för att jag så sällan sitter vid datorn nu för tiden. Den är som oftast upptagen av någon annan familjemedlem då jag tänker att jag ska sitta en stund.

Stickar gör jag som vanligt fast det har nog blivit lite mindre med det också de senaste dagarna för jag har sytt lite. Men mer om det sedan. :)

Min vimpel kofta har jag klippt upp och använt en del. Fast några knappar har jag inte sytt i ännu. Bilder på den kommer framöver.
Det var väldigt smidigt att sticka knappkanterna innan jag klippte upp steeken!
Blockningen blev ju på det sättet väldigt enkel. Så det kommer jag garanterat göra fler gånger. 

onsdag 16 september 2015



Blockning pågår.
Blockning är ett moment som jag tycker är rätt så trist. Däremot att få ta loss det torkade plagget är himla kul!

måndag 14 september 2015


 Nu har jag sytt steeken på symaskinen och denna gång har jag valt att plocka upp knappkanterna innan jag klipper upp den. Jag har sett andra stickerskor göra så ibland och var sugen på att testa. Ena knappkanten blev klar igår kväll så den andra ska jag försöka hinna med ikväll. :)


söndag 13 september 2015

Lycka...




 Förra helgen hade jag glädjen att få plocka reda på krusbär från grannens krusbärsbuske. De ha inte tagit reda på bären på något år så när de sa att vi gärna fick ta reda på dem var vi inte sena till att tacka ja. Det blev ca 7 liter.

Jag fick hjälp av lillan att rensa dem.
De hamnade i frysen men jag har planer på att göra sylt, marmelad och saft av dem. Grannarna ska få lite av det goda också som tack för att vi fick ta reda på deras bär.





lördag 12 september 2015




Jag har rotat fram ett av mina semester projekt. Nu när hösten kommit vill jag kunna krypa in i denna kofta och värma mig. Så nu ska den göras färdig. Det är inte så mycket kvar att göra på den egentligen.


Tagit reda på lite äpplen som fallit från äppelträden.

fredag 11 september 2015


Det är inte bara jag som gläds åt att ta till vara på det vi har på våran lilla gård. Här sitter lillan och plockar reda på fröer från blomster krassen.


Förra hösten planterade vi tolv bärbuskar, dels tre hallon buskar. Lillan springer gladeligen dit så fort hon är ute och tittar efter mogna (och omogna ) hallon att mumsa på.


torsdag 10 september 2015



Tänk att det redan är september månad! Jag tycker att augusti bara kom och försvann. Men jag välkomnar hösten med dess krispiga luft, ullplaggen börjar komma fram igen och det återstår en del av skördetid!

Trots att jag är dålig på att uppdatera här så stickar jag en del. Några vantar har fått kommit av stickorna. De turkosa är till äldsta pojken, de röda stora är till mig själv och de svart vita är en julklapp till mamma. De små är till lillan.
Fast som ni ser så har jag några trådar att fästa.... (varför ska det där sista avslutandet jobbet alltid vara så tråkigt?) 

Som vanligt fastnar lite av min lilla hjälpreda alltid på bild. :)



Ett litet men perfekt äpple från ena äppelträdet. :)