måndag 30 november 2015

Beställnings vantar



Jag fick till min stora glädje en förfrågan på instagram om jag stickade vantar på beställning. Så dessa gjorde jag. Kändes jättekul att få en beställning eftersom det är så himla roligt att sticka och extra härligt om jag kan värma någon annan där ute i vintern.Jag föreslog ett hantverksbyte eftersom beställaren gör egna ekologiska hudvårdsprodukter, så det blev det. Jag ska visa upp dem framöver. Jag tycker att det är fantastiskt att man kan ta tillvara på varandras kunskaper. Jag är så himla nöjd!

Däremot grämer jag mig över att mörkret har kommit. Det blir ju så himla tråkiga och mörka foton.

Garn: Kampes tre trådiga ullgarn
Stickor: Rundsticka 3,5 mm
Mönster: Mitt eget
Totalt  170 meter garn

söndag 29 november 2015

 

 Glad första advent! Tänk vad tiden går fort ändå. Fast det är himla mysigt med advent. Nu hoppas jag ändå på att det kommer lite snö och inte bara regn.





Jag har suttit lite mera vid symaskinen. Denna gång blev det en docka. Sånna här blir det fler av.


lördag 28 november 2015


Ännu en necessär. :)

De är verkligen beroende framkallande att göra.

torsdag 26 november 2015


Jag har fått upp intresset för att sy igen.  Det blir nog några necessärer i julklappar i år. :)

Först ut är denna. Himla kul!

I sen sommar och höst har jag stickat några vantar som jag glömt bloggat om.
Jag har ritat egna mönster som jag har tänkt försöka få ut på Ravelry så småningom.
Dessa är stickade i Kampes tre trådiga ullgarn.

Garn: Kampes tre trådiga ullgarn
Stickor: Rundsticka 3,5 mm
Mönster: Eget ihop knåpat
Totalt  150 meter garn

onsdag 25 november 2015





Dagens skörd, jo då ni läste rätt. Även fast det är i slutet av November går vi ut och plockar in kryddor från odlingen. Så himla underbart att kunna göra det. Det trodde jag faktiskt inte att det skulle gå.








 Igår hängde jag upp de stickade julkulorna som jag stickade förra året i ett fönster. De passar som bra där. Nu är jag sugen på att göra flera.



tisdag 24 november 2015


För ett tag sedan ville liten ha en filur (helst en apa) och mamman ville sy.
Så denna syddes. :)
Riktigt fulsnygg men rolig att göra.



måndag 23 november 2015


Jag har tagit tag i ett stick projekt som legat i flera månader. En sjal till en fin vän som fyller år nu i december. Minns inte riktigt när jag började på den men tror att det var i början av året. Det blev ett hastigt slut då lillan satte sig på stickan så att den gick av (hon gjorde inte illa sig).

Ibland kan jag tycka att en enkel sjal kan vara det bästa att ha på stickorna och ibland det tråkigaste. Beroende på om jag vill ha något som bara kan göras utan någon särskild tankeverksamhet eller inte.


söndag 22 november 2015

Sköna söndag





Jag och liten var ute en sväng i snön idag. Tyvärr så tycker jag att det är rätt trist att vara ute vintertid för det finns ju inte så mycket att påta på med förutom att skotta och hur kul är det?



En liten gran fick följa med in. 


Jag var även ut i garaget och rotade fram en gammal tavla. Denna har inte hängt uppe sen jag och käre maken flyttade ihop i vår första lägenhet för sisådär 13 år sedan. Passar rätt bra där ovanför kökssoffan.  Jag såg den i ett förråd på ett jobb jag hade då och sa att jag tyckte den var fin, en kollega frågade då om jag ville ha den. Den hade legat och skräpat i förrådet bra många år tydligen.


Hittade även en ljusslinga väl dolt i städskåpet som fick en provisorisk plats i hallen.

Jag gillar då man kan förnya sig med "ny gamla" saker man hittar hemma.

lördag 21 november 2015




Nu var det återigen längesedan jag bloggade. Har som inte blivit av helt enkelt. Men förhoppningsvis så blir det lite ändring på det.

Igår kom snön! Och det har varit snö yra sedan igår kväll.


 Idag hade äldsta barnet kalas, han och kompisarna bakade själva tårtan och under tiden de gjorde det så passade jag på att njuta av lugnet i vardagsrummet med ljus, te och stickning.