söndag 28 februari 2016

Kreativitet


Tänkte visa ett vanligt scenario  hemma hos oss. Väldigt ofta hittar vi lillan sittandes med något skapande. Detta kort tog jag vid 6.30 tiden på lördag morgon då hon gjort sig en kreativt vrå i vår hall. 
Jag älsklart! 


onsdag 24 februari 2016


 Ännu en väska har blivit färdig. Jag bara älskar att sy väskor har jag insett. :)




tisdag 23 februari 2016



Min äldsta son är det barn som flitigt använder allt handgjort som han får, han önskar sig även något nytt varje höst till min stora glädje.
Dessa vantar fick han förra vintern och de har nu tjänat sitt syfte. Så de åker i soporna. Hade först tänkt laga dem men hann inte förns hålet blivit på tok för stort. Jag har ju redan gett honom ett par nya vantar också för den delen.


måndag 22 februari 2016


Jag har ägnat en del tid i helgen åt att fästa en massa tråkiga trådar. Ett nödvändigt ont men nu är det klart!



Det har snöat en del här uppe hos oss, tyvärr skulle jag vilja säga. Jag ser alltför mycket fram emot vår nu för att kunna se snön som något positivt.

söndag 21 februari 2016



I helgen har jag påbörjat en mössa till mamma. Ännu en ska jag ju säga. För den första jag gjorde blev på tok för liten så nu har jag filat på ett nytt mönster och denna gång borde den passa! (håll tummarna)
Ska försöka få klart den ikväll.

lördag 20 februari 2016





Lillans mössa är färdig. En snabb och en ren njutning att sticka! Gillar både mönstret och garnet! Garn hade jag i stashen, köpte in det för något år sedan.
Mössan känns vårigt grön och jag hoppas på att hon kommer att vilja ha den då det blir lite mildare ute.




Garn: Cascade 220 wool
Stickor: Rundsticka 4 mm och 4,5 mm.
Mönster: I heart cables
Totalt  138 meter garn

måndag 15 februari 2016





Ett par vantar har blivit färdiga till äldsta sonen. Färdig stickade har de varit ett bra tag men har legat och väntat på att få trådar fästa och bli blockade och nu så. 


Garn: Kampes tre trådiga ullgarn
Stickor: Rundsticka 3,5 mm
Mönster: mitt eget
Totalt  148 meter garn

söndag 14 februari 2016




 Ännu en liten kompis har det blivit. Jag kan som inte motstå att göra dessa små. :)




tisdag 9 februari 2016

Längtan...



Jag börjar känna en längtan till grönska och odling! Möjligheten att ta till vara det vi själva sått och kan plocka i skogen!


 


Äppelträden gav så mycket äpplen att vi hann inte ta hand om allt. Så en råsaft centrifug är ett önskemål att skaffa i år.


Däremot måste jag planera detta års sådd bättre. Jag har så svårt att begränsa mig att förra året gick växthuset knappt att gå in i. Riktigt så vill jag inte ha det i år.



söndag 7 februari 2016

Jag hittade en skatt!


Jag hittade en skatt undangömt i ett av mina skåp! En färgkarta över Kampes ullgarn.
Maken förstod inte alls min glädje över denna vackra färgpalett. Själv så tycker jag att den bara skriker ut en massa inspiration på en massa olika färg kombinationer och mönster skrivning!:)

lördag 6 februari 2016




Denna mössa är en riktig underbar stickning att ha i händerna!



måndag 1 februari 2016



Ikväll tog jag fram lillans Loki som jag valde att göra om. Är betydligt mer nöjd med oket än så länge än hur det såg ut förut ... så jag är på rätt väg. 

Som vanligt då jag fotar något i närheten av lillan så ska hon vara med på något hörn. Denna gång kom hennes gose apor med på bild till hennes stora nöje! :)