torsdag 31 mars 2016



 Min fina vän fyllde år i februari och strax innan hade hon råkat tappat bort en av sina halvvantar som jag gjort till henne för något år sedan. Så då var det ju ett ypperligt tillfälle att sticka ett par nya åt henne. Så himla roligt att börja leta nytt mönster. Det blev dessa.


Garn: Superwash Vital 100% ull
Stickor: Rundsticka 2,5 mm
Mönster:
Totalt 167.9 meter garn

torsdag 10 mars 2016

Loki




Lillans Loki blev färdig i helgen. Först var jag rädd att den skulle bli lite liten men den var snarare lite stor så jippi! Liten växer som ogräs just nu känns det som så den borde den passa en stund iallafall.

Inte så rolig bild att visa men jag hoppas på att kunna ta ett bättre på koftan då den används så småningom. (koftan är inte blockad ännu)

Jag har stickat den i garnet Peruvian highland wool.

Garn: Peruvian Highland wool
Stickor: 3,5 mm och 4,5 mm (?)
Mönster: Loki 
Totalt 448 meter garn

onsdag 9 mars 2016




Igår kväll la jag upp en ny gammal vante. Ena vanten, den vänstra, har legat färdig ett bra tag. Nu har mina vantar som jag stickade förra året börja gå sönder så jag vill nu ha ett nytt par. Därför dags att göra klart detta par. 


Är även hemma med vab idag så det blir lite extra sticktid emellan allt annat. :)

lördag 5 mars 2016

Knappkant


Jag kom som av mig med lillans Loki. Men igår kväll tog jag fram den igen och började lägga upp en knappkant.
Idag bär det iväg mot mina hemtrakter så den får följa med och förhoppningsvis så blir den färdig inom de närmaste dagarna. :)

tisdag 1 mars 2016

Så kom mars med längtan efter vår




Tänk att vi redan gått in i Mars månad. Jag längtar otroligt mycket efter vår men här uppe i norr har vi ganska mycket snö. Men solen tittar fram allt mer, ljuset gör att man blir lättare till sinnet och man kan höra fågel kvitter.

För några år sedan (kan det vara 4?) sådde jag pelargoner och de har blommat fint men nu i slutet av januari klippte jag ner dem och se så fint det kommit upp nya blad.

Snart ska jag börja med årets sådd! :)